Derbi Rasinskog okruga odigran kao na divljem zapadu

0

Proteklog vikenda, u burnom komšijskom derbiu na stadionu kraj Morave u Trsteniku, ali po prvi put sa postavljenim tribinama, u Prvoj ligi Srbija istok susreli su se stari rivali Trtsnik PPT i Temnić 1924 iz Varvarina. U žestokom okršaju Nemanje Ljubisavljevića i Andrije Radovanovića deblji kraj izvukao je gostujući fudbaler Radovanović, koji je u 70 minutu ostao onesvešćen da leži na travi. Ležao je ukomi pa mu je desetak minuta ukazivana pomoć i reanimacija.

U tom trenutku na teren je sa tribina uleteo Andrijin brat Nikola koji je probao da se obračuna sa Ljubisavljevićem. To je bio signal za napad igrača Trstenika koji su ga jurili, šutirali, ali je on nekako uspeo da preskoči ogradu i pobegne. Ali, ni to nije bio kraj. Dok je Nikola bežao ka ogradi sa druge strane terena, besni domaći navijači su ga opet jurili, pa je na kraju spas našao kod policije.

Teško povređenom fudbaleru lekarska pomoć je ukazana u Trsteničkom Domu zdravlja a potom u Kruševačkoj bolnici, odakle je otpušten na kućno lečenje.

Snimak na “Jutjubu”, koji se pojavio, prikazao je nezapamćeni incident posle koga je, igrač gostiju Andrija Radovanović pao u komu.

– Sinoć sam posetio Andriju Radovanovića. Imao je potres mozga i prelom vilice. Još je u depresiji. Na kućnom je lečenju i uzima propisane lekove, kaže nam Slavoljub Blagojević, novinar porta Temnića iz Varvarina.

Utakmica je, inače, od početka bila veoma oštra. Domaćini su već odmah, u 6 minutu prizemnim golom Gorana Pečevića poveli sa 1:0. Do kraja prvog poluvremena gosti su imali više šanse za izjednačenje, ali im se prava prilika ukazala u 38 minutu kada je bek domaćih Lazar Janković veoma oštro startovao pred svojim golom i oborio gostujućeg napadača Nikolu Miletića, pa je sudija Bojan Milić iz Đunisa pokazao je na belu tačku. Sa penala iskusni Igor Pavlović je prevario golmana Lazara Miodragovića i izjednačio rezultat.

To je bio povod domaćima da krenu mnogo agresivnije, pa je utakmica od 70 minuta ličila na igru divljeg zapada. Treneri oba tima, Srđan Gašić i Saša Milosavljević su ovu utakmicu ocenili kao veoma tvrdu, ali su i istakli da nije bilo povoda za varnice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime