Desanki u čast na Mostu ljubavi

0

Pre tačno 117 godina rodjena je velika srpska pesnikinja Desanka Maksimović. Povodom te godišnjice , u Vrnjačkoj Banji, po treći put, 16. maja, na njen dan rođenja biće organizovana manifestacija ,,Na Desankin dan,,.

Organizatori iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja kažu da su gosti ,, Desankinog dana,, pesnik Ljubivoje Ršumović, književnik Raša Popov, pisci Radisav Jović i Vladimir Blagojević.

– U Vrnjačkoj Banji, kako i priliči otmenom mestu, oduvek su se okupljali pisci i slikari, pesnici i muzičari. Mnogi od njih su Vrnjačku Banju opevali, u njoj napisali sv oja znam enita dela ili tu smestili radnju svojih priča, romana i filmova. Ipak, poseban pečat je ostzavila Desanka Maksimović, kaže Goran Karavesović iz Turuističke organizacvije Vrnjačke Banje.

On se nada da mu Valjevci neće zameriti jer je Desanka pored svoje Brankovine bila zaljubljena i u Vrnjačku Banju.

– Mladi i talentovani recitatoiri iz vrnjačke Ugostiteljsko turističke škole kazivaće Desankine pesme, a Narodna bibvlioteka ,, Dr Dušan Radić,, nagradiće knjigama najkreativnije učenike, ističe Karavesović.

Predviđeno je da program na Mostu ljubavi traje 60 minuta. Na tom mostu je Desanka , prilikom jednog od čestih boravaka u Vrnjačkoj Banji, napisala jednu od svojih najlepših pesama ,, Molitvu za ljubav,,.

Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vrnjačka Banja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime