Direktor UNICEF-a posetio Kruševac

0

Direktor Unicefa Michel Saint Lot sa rukovodiocem sektora za obrazovanje Tanjom Ranković danas je posetio Kruševac.

On je tom prilikom sa gradonačelnikom Dragim Nestorovićem i pomoćnikom za društvene delatnosti Jelenom Milanović razgovarao o programima Unicefa koji su realizovani u Kruševcu, a bilo je reči i o projektima koji se mogu ostvariti kao plod saradnje koja je otpočela još 2006.godine.

Tada je potpisan Memorandum, kada je Grad dobio donaciju u iznosu od 1.100. 000 dinara za aktivnosti na realizaciji LPA za decu.

Direktor Unicefa Michel Saint Lot posebno je pohvalio programe u oblasti edukacije, smatrajući da u narednom periodu akcenat treba staviti na tzv. ,, rano“ obrazovanje, koje bi obuhvatilo decu od 3 do 3,5 godine. Fokusiranje na najmlađu populaciju, ciljano, kompleksno i dugoročno, sistemski bi rešilo mnoga bitna i prelomna pitanja u kasnijem životnom periodu i preventivno delovalo na široku lepezu teškoća sa kojima se suočavaju tokom odrastanja.

Takođe, „Škola bez nasilja“ je projekat koji ukazuje na veoma rasprostanjen i ozbiljan problem među decom i omladinom, kojim se skreće pažnja javnosti na uzroke, ali i metode njegovog prevazilaženja.

Nakon razgovora u Kabinetu, Michel Saint Lot je posetio OŠ „ Dragomir Marković“ koja je član UNESKO Federacije Srbije. Za visokog gosta Unicefa, učenici su pripremili prigodan program.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime