Direktor agencije za sprečavanje korupcije održao sastanak sa predstavnicima opština Topličkog okruga

0

U petak 5. jula, u prostorijama Područne jedinice Agencije u Nišu direktor Dejan Damnjanović se sastao sa gradonačelnikom Prokuplja i predsednicima opština Kuršumlija, Blace, Merošina, Žitorađa, Aleksinac, Sokobanja  i Ražanj.

Bila je ovo prilika da se u neposrednom kontaktu povede razgovor o temama koje se odnose na nadležnosti Agencije i istovremeno razmene iskustva predstavnika lokalnih sredina Nišavskog, Topličkog i Zaječarskog okruga u smislu korišćenja efikasnijih mehanizama za suzbijanje korupcije. Posebno interesovanje prisutnih javnih funkcionera bilo je usmereno na pitanja prijave imovine i prihoda, sukoba interesa, o novom ciklusu izrade planova integriteta, zatim obukama o etici i integritetu, kao i postupcima koje vodi Agencija.

Na sastanku je istaknuta činjenica kolika je važnost otvaranja ove područne jedinice Agencije s obzirom na mogućnost ostvarivanja direktnog kontakta, postavljanja pitanja i dobijanja objašnjenja, a sve u cilju približavanja Agencije građanima i bližeg upoznavanja sa načinom rada, nadležnostima i aktivnostima koje Agencija svakodnevno obavlja. Ovakva praksa će biti nastavljena i u ostalim područnim jedinicama Agencije u Kragujevcu i Novom Sadu, a u koje će biti uključeni i predstavnici drugih državnih organa i organizacija civilnog društva.

Izvor: ASK

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime