Divac omladinski fond Kuršumlija podržao 12 projekata mladih

0

U sali Opštine Kuršumlija juče su uručeni simbolični čekovi i potpisani ugovori sa predstavnicima udruženja mladih i neformalnim grupama mladih koje će realizovati ukupno 12 omladinskih projekata na teritoriji opštine Kuršumlija u okviru projekta „Divac omladinski fondovi“ koji zajedno sprovode Opština Kuršumlija i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ uz podrška Balkanskog fonda za demokratiju.

Zajedno sa članovima odbora Divac omladinskog fonda, u ime Opštine Kuršumlija predstavnicima mladih čiji će projekti biti finansirani čekove je uručio zamenik predsednika opštine Rajko Nikolić koji je ovom prilikom čestitao dobitnicima sredstava na dobrim idejama i izrazio svoje zadovoljstvo odzivom mladih u na ovaj konkurs.

Uručivanju čekova za realizaciju projekata prisustvovao i Željko Mitkovski predstavnik Fondacije „Ana i Vlade Divac“ koji je takođe čestitao dobitnicima na dobrim idejama i zahvalio se Opštini Kuršumlija na odličnoj saradnji.

Projekte su birali članovi odbora Divac omladinskog fonda, desetoro mladih koje su na javnom pozivu odabrali Opština Kuršumlija i Fondacija Ana i Vlade Divac i koji su u oktobru ove godine prošli obuku za upravljanje malim grantovima. Osnovni kriterijumu za dodelu sredstava bili jasni ciljevi I izvodljivost ideje, kreativnost, atraktivnost ideje za mlade, učešće i vođstvo mladih, opravdanost utrošenog novca, potreba u zajednici i održivost i uticaj projekta na zajednicu.

Odobreni su sledeći projekti:

Naziv projekta Iznos u din.
Ekologiši se 74174
Showtime 71190
Kick-box Kuršumlija 95951
Oaza mira 52000
Imamo i mi multimedionu učionicu 88090
Umetnost vizuelnog predstavljanja 96951
Pun pogodak 78066
Android aplikacija 95000
Prvi koraci ka kulturi 74174
Aj na koš 84817
Akcijom do reakcije 94199
Opremanje fiskulturnih sala i školskih terena na selu 99613

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime