Đaci iz Prokuplja putuju u Italiju

0

Zahvaljujući narodnom poslaniku Darku Laketiću iz Prokuplja, šesnaestoro dece iz prokupačkih škola putovaće u Italiju. Oni na ovo nagradno putovanje polaze u subotu 15. septembra, a u italijanskom gradu Olbia, boraviće 10 dana, saopštili su iz Opštine Prokuplje.

Za svu decu i njihovih pet pratilaca, nastavnike i stručne saradnike, avionske karte obezbedila je Opština Prokuplje, a sve ostale troškove, koji se odnose na boravak u Italiji, snosiće njihov domaćin, predsednik Opštine Olbia Đan Pjer Skanu.

– Veoma sam srećan i zadovoljan što će deca baš iz Prokuplja otići na ovo nagradno putovanje u Italiju. Do realizacije ovog putovanja došlo je kada sam predložio predsedniku italijanske Кomisije za itraživanje posledica NATO bombardovanja Đan Pjer Skanuu da ugosti našu decu. On je to bez razmišljanja i sa velikim zadovoljstvom prihvatio. Želeo je da ugosti decu iz naše zemlje, ali sam insistirao da to budu deca iz Prokuplja. On se složio na moju veliku radost. Ovom prilikom mu se zahvaljujem na tome što ćete uživati u Olbii deset dana i što vas tamo čeka veoma bogat i sadržajan program, rekao je narodni poslanik doktor Darko Laketić, predsednik srpske Кomisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja.

On je ovom prilikom uz pozdrave Skanuu na poklon poslao i svoju knjigu.

I predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je pozdravio prokupačke đake, rekavši im da su oni ambasadori našeg grada i da je siguran da će ga i ovaj put predstavljati na dostojanstven način.

Otac petoro dece, od kojih jedno putuje u Italiju, Dejan Petrović je izrazio veliko zadovoljstvo i zahvalnost Opštini Prokuplje i narodnom poslaniku Darku Laketiću što ne zaboravljaju svoje najmlađe sugrađane.

– Veoma se radujemo svi u porodici ovom putovanju. Moje dete posebno. Ovo je jedinstveni događaj za nas, jer ja ne bih mogao da mu priuštim ovako nešto, istakao je Petrović.

Profesor srpskog jezika u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“ Milka Tošić se ovom prilikom u ime svih, koji će boraviti u Italiji, zahvalila i naglasila da su sva deca zaslužila ovakvo nagradno putovanje i da su uvek bila i da će biti ponos Prokuplja i Toplice.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here