Dodela sportskih stipendija

0

U Gradskoj upravi Kruševca danas su potpisani ugovori između Sportskog saveza grada Kruševca i odabranih sportista, koji će u narednih 10 meseci primati stipendiju u ukupnom iznosu od 40.000 dinara.

Komisija za odabir kandidata, na osnovu postignutih rezultata donela je odluku da 5 kandidata prima sportsku stipendiju koju će isplaćivati Sportski savez.

Prema rečima predsednika Sportskog saveza Bojana Obradovića, postupilo se po preporuci Ministarstva omladine i sporta, kao vidu materijalne podrške talentovanim sportistima, a osim rezultata, u obzir je uziman i socijalni momenat.

Gradonačelnik Dragi Nestorović se zahvalio sportistima što pronose slavu Kruševca i izvan nacionalnih okvira i dodao da će dodela sportskih stipendija i narednih godina biti deo obavezne i redovne pomoći mladim, talentovanim ljudima koji će se time pridružiti plejadi stipendista grada Kruševca.

Pravo na ostvarivanje sportske stipendije stekli su: Luka Milić, član badminton kluba „Zmajevi“, inače reprezentativac Srbije od 2011. godine, drugo mesto na Evropskom prvenstvu, Balkanski prvak, drugo mesto na Balkanijadi, državni prvak u singlu.

Nevena Simić, karate klub „Kruševac“, višestruka šampionka Evrope u okviru Šotokan karate federacije, višestruka šampionka države, višestruka osvajačica Kupa Srbije i dobitnik preko 15 medalja u sastavu reprezentacije.

David Rakić, karate klub „Napredak“, član kadetske reprezentacije Srbije, osvajač 9 mesta na Svetskom juniorskom prvenstvu, treće mesto na Balkanskom prvenstvu, aktuelni juniorski šampion države i regiona 2015.

Bogdan Obradović, karate klub „Šampion“, član karate reprezentacije od 2010., na Balkanskim i i državnim prvenstvima, osvajač najviših nagrada i priznanja.

Marija Treskavica, dečiji gimnastički klub „Napredak“, prvo mesto u regionu istočne Srbije, drugo mesto na prvenstvu Srbije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime