Dodeljene nagrade najboljima na Dečjem festivalu u Prokuplju

2

Sinoć su u Narodnom muzeju Toplice u Prokuplju dodeljene nagrade najboljim instrumentalistima klasične muzike i pobednicima literarnog i likovnog konkursa. Posetioci su imali prilike da čuju izvođenja njaboljih instumentalista na gitari, klaviru, violini i harmonici, da čuju pobednički sastav na temu “U Toplici, bašti mog detinjstva” kao i da uživaju u izložbi najboljih likovnih radova koji su pristigli na ovogodišnji konkurs FEDES-a.

Najboljim instumentalistima nagrade je uručio predsednik žirija i direktor Muzičke škole “Kornelije Stanković” Vlada Drobnjak.

U kategoriji gitara najbolji je bio Filip Stanković. U kategoriji violina najbolja je bila Anđela Baktijarević. Najbolji instumentalista klasične muzike na harmonici ove godine je Aleksa Tričković, dok je najbolji pijanista Mihajlo Marjanović.

U lepoti pristiglih likovnih radova mogli su uživati svi posetioci. O najboljima je odlučivao stručni žiri, čiji je predsednik Marija Đurović, istoričar umetnosti, obrazložila zajedničku odluku kao odluku koja se nametnula upravo maštovitošću i originalnošću dečjih likovnih ostvarenja.

U kategoriji mlađih uzrasta, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, žiri je odlučio da prvo mesto pripadne Nataliji Zdravković iz Žitnog Potoka, drugo mesto Sari Milovanović iz Blaca i treće mesto Leonori Banjaš iz Žitnog Potoka.

U kategoriji starijih uzrasta, prvo mesto pripalo je Sari Jovanović, učenici 6.razreda Osnovne škole “9. oktobar”. Drugo mesto pripalo je Petri Koprivivi, učenici 6. razreda OŠ “Ratko Pavlović Ćićko”. Treće mesto pripalo je učenici Sandri Marković, učenici 7.razreda OŠ “Stojan Novaković” iz Blaca.

Na literarni konkurs FEDES-a stiglo je 17 radova, i to samo u kategoriji starijih uzrasta. Žiri se jednoglasno složio da je najbolji rad učenika 8. razreda OŠ “Svetislav Mirković Nenad” Saše Radosavljevića. Drugo mesto pripalo je Ivi Miletić, učenici 5.razreda OŠ “Drinka Pavlović” u Kuršumliji. Treće mesto pripalo je Jovanu Milosavljeviću, učeniku 6.razreda OŠ “Milić Rakić
Mirko” u Prokuplju. Osim ova tri pohvaljena su još tri rada, i to rad Vladane Kandić, učenice OŠ “Milić Rakić Mirko” i dva rada učenika OŠ “Stojan Novaković” u Blacu, reč je o učenicama Jani Petrović i Mariji Maksić.

Najboljima je čestitala i uručila nagrade profesorka Marija Todorović, predsednik žirija literarnog konkursa.

Svi prvonagrađeni dobili su plakete, diplome i vaučere za putovanje u Jagodinu i celodnevni izlet u akvaparku. Drugonagrađeni će, osim u plaketi i diploma, moći da uživaju u izletu u Đavolju Varoš, dok će trećenagrađeni celog leta imati propusnicu za bazen.

Svi članovi žirija istakli su izvanrednost dečjeg stvaralaštva i pozvali svu decu Toplice da i u narednim godinama učestvuju na festivalu.

Fotografije sa dodele nagrade najboljima na FEDES-u možete pogledati OVDE

2 KOMENTARA

  1. Puno rada i truda je ulozeno da se postignu ovakvi rezultati, treba cestitati i nastavnicima i ucenicima na postignutom uspehu, a nadlaznima na lepim nagradama kojima se malisani raduju i u kojima ce uzivati.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime