Dodeljeni mini grantovi neformalnim romskim grupama

0

Omladinska inicijativa Blace intezivno nastavlja rad na unapređenju položaja mladih Roma u Topličkom okrugu, u okviru projekta „Poštuj tuđu različitost“. Nakon seta edukacija iz oblasti ljuskih prava, diskriminacije, tolerancije i organizacije akcija i javnih događaja sproveden je javni poziv za romske neformalne grupe da realizuju volonterske mini akcije u svojim lokalnim zajednicama.

Mladi Romi su pokazali spremnost da preuzmu odgovornost i odazovu se na poziv, više od 60 učesnika je pohađalo treninge, a na konkurs su se prijavile četiri neformalne grupe, po jedna iz svake opštine Topličkog okruga.

Komisija je pregledala pristigle prijave i donela odluku da se finansiraju sledeće inicijative:

1. Neformalna grupa „Romi Carine“ iz Prokuplja – Romi na filmskoj traci

2. Neformalna grupa „Mladi Romi Blaca“ iz Blaca – Fotkaj akciju

3. Neformalna grupa „I mi postojimo“ iz Kuršumlije – Omladinska romska igraonica

4. Neformalna grupa „Dubovci“ iz Žitorađe – Da ostanemo u našem selu

Izabrane neformalne grupe imaju rok od pet nedelja da realizuju svoje predložene mini akcije, a za realizaciju predloženih aktivnosti Omladinska inicijativa Blace je opredelila maksimalno 50.000 dinara po akciji.

Za sva dodatna pitanja možete obratiti projektnom timu na brojeve telefona 062/84-63-216 i 069/50-02-203 ili na [email protected]

Projekat finansijski podržava Kancelarija za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, u okviru Programa za projekte udruženja radi unapređenja položaja i statusa Roma u Republici Srbiji. U realizaciju projekta aktivno su uključene Kancelarije za mlade svih opština Topličkog okruga, a značajnu podršku pružaju i organizacije civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih i manjinskih prava: Udruženje Roma „Blace“ iz Blaca, Udruženje Roma „Carina“ iz Prokuplja, Udruženje Roma „Rom“ iz Kuršumlije, Udruženje „Centar za razvoj romskih resursa“ iz Žitorađe, Udruženje „Intermedia“ iz Blaca, kao i lokalni kordinator za romska pitanja u Kuršumliji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime