DOM STARIH U PROKUPLJU DOBIO NOVE PANELE

0

PROKUPLJE: U dvorištu Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, postavljeni su novi paneli za dogrevanje 3.000 litara sanitarne vode. Prošlogodišnje postavljanje panela, gde se dogrevalo 500 litara vode, nije moglo zadovoljiti potrebe korisnika.

-Da bi zadovoljili svakodnevne potrebe korisnika za toplom vodom, postavili smo nove panele. Sredstva, u iznosu od 1.400.000 dinara, za ovu investiciju obezbedilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, rekao je direktor Doma za smeštaj i negu starih lica Nebojša Vukadinović.

Od resornog Ministarstva već su odobrena sredstva u iznosu od 6.000.000 dinara za adaptaciju i kupovinu nove opreme za kuhinju.

-Pre 33 godine, Dom je primio svoje prve stanare. Za to vreme od opreme u kuhinji skoro ništa se nije promenilo. Dotrajala oprema će se promeniti, a izvršiće se i adaptacija kuhinje, izjavio je direktor Vukadinović i dodao da je planirano da se do kraja ove godine rekonstruiše vodovodna i kanalizaciona mreža na novom delu zgrade. Takođe, u planu je da se kapacitet, koji trenutno iznosi 140 ležajeva, poveća na dodatnih 60.

Nebojša Vukadinović je podvukao da su se, zahvaljujući resornom Ministarstvu i angažovanju svih zaposlenih u ustanovi, uslovi boravka i kvalitet usluga poboljšali, a samim tim, i položaj starih lica.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime