Dom učenika srednjih škola u Prokuplju: Postoje i izuzetni su!

0

Dom učenika srednjih škola u Prokuplju obeležio je godišnjicu postojanja svečanom akademijom i projekcijom dokumentarnog filma Internat nekad i sad” autora  Dejana Dabića, sina osnovača Doma Dragoljuba Dabića. Ovo je bila prilika da se proslave izuzetni uspesi  učenika i svi zaposlenih u domu.

Izuzetne rezultate u školskim i vannastivnim aktivnostima posebno je pohvalila direktorka ustanove Jelena Vuković.

– Od oktobra 1953. godine  do danas više hiljada đaka srednjih škola iz Prokuplja bilo je smešteno u Domu. Posebnu zahvalnost dugujemo utemeljivaču ustanove Dragoljubu Dabiću, bivšim radnicima i penzionerima. Bez njih ne bi mogli niti uspeli da ponudimo uslove i standarde sadašnjim i budućim generacijama učenika, rekla je ona.

Mogućnost da kroz razne prezentacije, radionice, priredbe pokažu svoje vrednosti, znanje, umeće i talenat ovi učenici stekli su zahvaljujući osoblju doma, uz veliki doprinos nadležnih državnih organa.

– Radnici su  roditelji, otac, majka, stariji brat ili sestra deci. Svih 140 korisnika upućeni su na vaspitače, stručni saradnici i sve zaposlene. Ponosna sam na rad svih radnika i uspehe koji ulaze u anale ovog Doma i rezultate koji su postignuti na regionalniom i republičkim Domijadama ove godine. Sa druge strane, svi smo izuzetno zahvalni Vladi Republike Srbije što svakog meseca participira u najvećem delu troškove smeštaja i ishrane učenika. Kao potvrda i dokaz brige o uslovima rada i boravka i Domu pokazali su svojim dolaskom i obilaskom ustanove ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i pomoćnik ministra prosvete zadužen za učenički standard Ljubiša Antonijević, rekla je direktorka Vuković.

Akademiji su prisustvovali zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, većnice Maja Ranđelović i Milica Erić, direktori domova učenika iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zaječara, Niša, Aleksinca, Leskovca, Vranja, Pirota i drugih opština sa juga Srbije, direktori prokupačkih srednjih škola i mnogobrojni roditelji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime