Dom učenika za najbolje

0
Dom učenika Prokuplje

Useljenjem srednjoškolaca u Domu učenika srednjih škola i zvanično je počela nova školska 2018/2019. godina za ovu prokupačku ustanovu. Кao i prethodne, i ove godine ovde će braviti 142 učenika.

Svoje mesto u ustanovi dobili su đaci iz Leskovca, Niša, Aleksinca, Vranja, Surdulice, Lebana, Žitorađe, Кuršumlije, Zaječara i drugih opština jugoistočne i južne Srbije.

– Interesovanje za boravak u Domu bilo je izuzetno veliko tako da su mnogi ostali bez smeštaja. Biti korisnik ove ustanove sada je postala privilegija iz razloga što su to najbolji đaci u školskim i vannastavnim aktivnostima, izjavila je direktor prokupačkog Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković i dodala da će ova generacija srednjoškolaca biti upamćena po obeležavanju 60 godina postojanja i uspešnog rada.

Ovaj značajan jubilej, ne samo za ovu ustanovu, nego i za lokalnu samoupravu, obeležiće se mnogim aktivnostima u prvoj polovini naredne godine.

Tokom letnjih meseci sve sobe, učionice i prostorije za boravak  dece su okrečene i ofarbane, a nameštaj popravljen.

– Nadam se da će ova generacija ostvariti, ako ne bolje, onda slične uspehe prethodne, kada je od 142 korisnika 80 završilo razrede sa odličnim uspehom. Osim uspeha u školi, oni su imali izuzetno dobre rezultate na mnogim domijadama širom Srbije u sportskim i  kulturnim takmičenjima, rekla je Vuković i dodala da su sve aktivnosti vaspitača, stručnih saradnika, kuvara i drugih zaposlenih usperena ka deci.

Ona je podvukla da mesečno za boravak dece roditelji izdvajaju 5.350 dinara, a  razliku od pune cene u iznosu od 23.000 pokriva Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime