Dom učenika za primer!

0

Ovogodišnje regionalne Domijade ostaće u znaku prokupačkog Doma učenika srednjih škola. Zabeleženi odlični sportski rezultati, ali i dostignuća u oblasti kulturnog stvaralaštva.

Direktorka Doma učenika Jelena Vuković kaže da su ovi rezultati pokazatelj odlične saradnje i marljivog zajedničkog rada učenika, vaspitača, profesora, direktora škola i roditelja.

– Ove godine  Dom učenika srednjih škola u Prokuplju ostvario je izvanredne rezultate na održanim Domijadama, čime smo se približili najvećim Domovima kada su u pitanju takmičenja i osvajanje nagrada, kao što su a to su u  Zaječaru, Vranju, Nišu i Leskovacu. Naš Dom stao je u isti rang sa najuspešnijima i to je naš do sada najveći uspeh.  Drago nam je što nam deca borave u najsavremenijim uslovima, ali nam je takođe veoma bitno  ono što radimo unutar Doma, a to je vaspitno-obrazovni program, o čemu najbolje govore i ovi rezultati, kazala je direktorka Jelena Vuković. 

Na 22. regionalnoj sportskoj Domijadi koja je održana 25. marta u Knjaževcu,  prvo mesto osvojila je muška odbojkaška ekipa ( Stefan Milenković, Marjan Svetozarević,  Miljan Radoičić,  Uroš Dinić,  Mloš Stefanović,  Aleksandar Prvulović,  Marko Čarapić, Milentije Milenović) koju je predvodio vaspitač Miladin Radoičić.  Osvojeno je i drugo mesto u pojedinačnom šahu, koje je pripalo učeniku Marku Bogdanoviću i vaspitaču  Milanu Lazoviću.

Na Domijadi kulturnog stvaralaštva, održanoj 1. aprila u Nišu,  ovi učenici zajedno sa svojim vaspitačima  osvojili su mnogo nagrada. Za osvojeno prvo mesto u kategoriji poetski prikaz  zaslužna je vaspitač Dragana Arsić Pribanović i izvođači Ivana Janković, Nikola Stojković, uz tehničku podršku  Miloša Stefanovića i Svetlane Milenković. Takođe prvo mesto u maketarstvu osvojila je ekipa predvođena vaspitačem  Draganom Velić Stebih, a nju su činili  Marjan Svetozarević,  Miljan Radoičić,  Stefan Milenković i Marko Jovanović.  Drugo mesto osvojio je i dramski prikaz  učenika Nikole Stojanovića, Milice Janaćković, Marije Radović,  Ivane Minčić,  Milantija Milenkovića i Aleksandra Stojilkovića. Najbolju mušku ulogu ostvario je Nikola Stojković.   Autor mozaika Aleksandar Miletić osvojio je drugo mesto,  kao i  Marija Kolarević u oblasti kostimografije.

U kategoriji popularne muzike nastupio je muzički orkestar u  čijem su sastavu Jana Trajković,  Nkola Stojković, Stefan Petrović i Veljko Mitrović, kojem je pripalo drugo mesto. Uz pratnju ovog orkestra nastupio je Milentije Milenković, koji se takmičio u kategoriji narodne i  muzike i osvojio treće mesto.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime