Donatorsko veče za Sabornu crkvu u Aleksandrovcu

0

Sinoć je sa blagoslovom episkopa kruševačkog Davida, a povodom nastavka izgradnje novog Hrama u Aleksandrovcu, organizovano donatorsko veče kome је prisustvovalo više stotina meštana vinorodne Župe, uglednih privrednika, dobrih domaćina, proizvođača vina, brojnih vernika, naročito mladih i dece.

Uz slavnu, više od 200 godina staru Kožetinsku crkvu posvećenu Vaznesenju Gospodnjem, žitelji Župe Aleksandrovačke dobiće novi veliki gradski Saborni hram, čija je gradnja započeta početkom 90 – tih godina.

– Nova Crkva u Alekasandrovcu posvećena je Saboru svih srpskih svetitelja koji se proslavljaju polovinom septembra i biće najlepša i najimpozantnija u Eparhiji kruševačkoj, a zadivljen sam hrabrošću žitelja Aleksandrovca da “ ne od suviška“ ali sa ljubavlju, odvajaju za Hram, poštujući zadužbinarstvo Svetih predaka i dobijajući blagoslove za potomke, blagoslovio je svečani skup dobrotvora episkop kruševački dr David Perović.

– Predstoji pokrivanje krova i kupola bakrom koji je upravo nabavljen, postavljanje krstova od prohroma i nabavka zvona koja će se, nadamo se, oglasiti na Dan hramovne slave. najavio je zamenik Crkvenog i Građevinskog odbora Gvozden Đolić.

Donatorsko veče u Župskom dvoru u Alekaandrovcu organizovali su blagoičestivi Župljani, uz podršku Crkvene opštine Aleksandrovac. U umetničkom delu nastupilo je KUD ,,Grozd,,.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime