Donja Stražava dobija biblioteku

0

U četvrtak, 25. oktobra, u 12 sati, Narodna biblioteka „Rade Drainac“ otvoriće u selu Donja Stražava svoj ogranak. Biblioteka će u ovom selu biti smeštena u zgradi Osnovne škole. U prigodnom programu, koji će biti pripremljen za ovu priliku, učestvovaće i predstavnici Radio Beograda, koji će u okviru programske akcije „Knjiga solidarnosti“, tamošnjoj čitaonici uručiti 1000 knjiga.

– Prokupačka biblioteka je imala svoje ogranke u nekoliko sela. Poslednji su bili još davne 1970. godine u selima Kruševica i Petrovac. Onda su zatvoreni osamdesetih godina, jer u njima nije bilo dovoljno dece. Čitaonica i biblioteka su ostale samo u Maloj Plani i Žitnom Potoku. U njima i sada postoji određeni fond knjiga, samo je sve u stanju mirovanja. Planiramo da sledeće godine i to profunkcioniše i zaživi u pravom smislu te reči, rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

Za ogranak biblioteke u Donjoj Stražavi, matična biblioteka je odvojila 2750 knjiga.

– Da bi ogranak biblioteke uopšte postojao potrebno je da ima preko 3000 knjiga. Mi taj uslov ispunjavamo, jer nam predstavnici Radio Beograda na poklon donose još 1000 knjiga, dodao je Ognjanović i istakao da je fond knjiga za decu i odrasle već odvojen.

Direktor prokupačke biblioteke je naglasio i to da će meštani ovog sela, u svojoj biblioteci imati i računar i internet, koji će moći da koriste za svoje potrebe.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here