Dr Jugoslav Stajkovac očekuje preko 30 hiljada gostiju na Sajmu vina

0

Povodom predstojećeg IV tradicionalnog Međunarodnog sajma vina, predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac održao je juče konferenciju za novinare.

Sajam će se održati 8. i 9. maja 2015.godine. Ovom prilikom predsednik Stajkovac je istakao da je ovo jedan od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u Srbiji. Očekuje se preko 100 izlagača iz zemlje i inostranstva. Izmedju ostalih, iz Bugarske, Rumunije, slovenije, Italije, Grčke, Španije, Hrvatske i drugih vrhunskih kuća u svetu za proizvodnju najbioljih vina.

Naravno pored toga tu su i domaći izlagači, koji će posetiocima ponuditi najlepše kapljice župskog vinogorja, jednog od najstarijih i najpoznatijih u Evropi i svetu. Organizatori očekuju preko 30 hiljada posetilaca.

– Sve će se to dešavati uz bogat kulturno umetnički program, ocenjivanje najboljih vina, dodela priznanja, poslovično župsko gostoprimstvo i dobar provod, izjavio je Stajkovac.

Na pitanje novinara da li zbog obilnih padavina u aleksandrovačkoj opštini postoje klizišta, predsednik Stajkovac je odgovorio da je situacija na pojedinim mestima veoma kritična, jer su ugrožene poljoprivredne parcele, a poznato je da Župljani najvećim delom ostvaruju egzistenciju od poljoprivredne proizvodnje. Na pojedinim mestima ugroženi su stambeni kao i ekonomski objekti.

Kada se vremenske prilike potpuno stabilizuju, opština će u okviru svojih mogućnosti pomoći, kako bi se posledice ublažile, a s obzirom da u Župi postoji preko 70 klizišta, neophodna je i pomoć Vlade Republike Srbije.

Govoreći o političkoj situaciji, predsednik Stajkovac je rekao da je najstabilnija u Srbiji, što potvrdjuje da Skupštine traju do 50 minuta, zbog velike konstruktivnosti u radu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime