Drainac uskoro dobija svoju spomen-sobu u Prokuplju

0
drainac-spomen-soba

PROKUPLJE: Radovi na adaptaciji prostora u kome će biti Spomen-soba Radu Draincu u Prokuplju, prema rečima direktora Narodne biblioteke „Rade Drainac“,  Dragana Ognjanovića, teku po planu.

-Sve protiče u najboljem redu i svaki dan se vidi napredak u poslu na ovom važnom projektu, tako da će do 27. avgusta, kada je planirano da Spomen-sobu otvori ministar kulture Vladan Vukosavljević, sve biti završeno, rekao je direktor Ognjanović.

On je podsetio da je prokupačka Biblioteka za ovaj projekat, dobila od Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije, po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, odnosno primenom oportuniteta, 835 hiljada dinara. Pored pomenutih sredstava, ovoj ustanovi je pripalo još 200 hiljada dinara od Ministarstva kulture i uz novac, koji je Grad Prokuplje predvideo za ovu namenu, projekat će u potpunosti biti realizovan.

-Ovo je još jedan veoma važan projekat za naš grad. U Spomen-sobi će biti izložene knjige velikog srpskog pesnika Rada Drainca i ona će biti svojevrstan spomenik ovom velikom stvaraocu, ali i mesto i prilika gde će se susretati oni, koji će slaviti njegovo ime i delo. Veoma je važno da su sredstva za otvaranje Spomen-sobe odobrena baš u ovoj godini, kada Prokuplje obeležava dva jubileja, 50 godina književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“ i 120 godina od rođenja ovog velikog pesnika, naglasio je direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović.

Prostorija u kojoj će biti Spomen-soba veličine je 54 kvadrata i nalazi se u prizemlju zgrade „Zanatskog doma“, na glavnoj gradskoj ulici, odmah uz zgradu Narodnog muzeja Toplice.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime