Drainčevi susreti počinju u maju

0

Na Savetu Drainčevih susreta rečeno je da je program majskog dela 48. književne manifestacije Drainčevi susreti pesnika, spreman  za početak.

Ovogodišnji susreti  počeće 3. maja tradicionalnim polaganjem cveća i poetskim programom na Drainčevom grobu u Beogradu. U Udruženju književnika Srbije istog dana u 18h biće održana promocija knjige „Antologija dobitnika nagrade Drainac 1996-2016“, dok će u kući Đure Jakšića od 20h svoje stihove  govoriti toplički pesnici.

U okviru majskog dela programa Drainčevih susreta 4.maja će se sa najmlađim Topličanima družiti  dečiji pesnici Tode Nikoletić, Vlasta Cenić i Elizabeta Georgijeva.

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“ u 15h Piramida knjiga Narodne biblioteke Srbije svečano će uručiti prikupljene knjige prokupačkoj biblioteci. Majski susreti poezije od 17h biće preseljeni  u Narodni muzej Toplice, kada će Drainčevu poeziju kazivati Danilo Petrović, a za muzički program biće zadužen Aleksandar Miljković. Predstaviće se i Poetski teatar Biblioteke, a besedu o Draincu govoriće dr Gojko Tešić. Na istom mestu od 19.30h biće održana tribina „Generacije 70-ih- Magistralni tokovi i dometi“, na kojoj će učestvovati Gojko Tešić, Dragan Bošković i Jelena Mladenović.

U programu Drainčevih književnih susreta uvrštene su i Sesije filozofskog društva, koje će biti održane 19. i 20. maja u Narodnom muzeju Toplice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime