Draincu u čast: 48. književni susreti

0

Drugi deo 48. književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“ biće održan 29. i 30. avgusta. Susreti počinju tradicionalnim polaganjem cveća na bistu pesnika Radeta Drainca na Hisaru i kazivanjem stihova na Platou umetnosti 29. avgusta u 11h.

– Istog dana u podne u Opštini Prokuplje biće svečano uručenje nagrade „Drainac“ ovogodišnjem dobitniku Milovanu Danojliću, a ovim povodom u Prokuplje stiže i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević – prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

Pesnici učesnici 48. pesničkih susreta posetiće Drainčevu rodnu kuću u Trbunju, a u Kulturnom centru „Drainac“ u Blacu Marija Đajić će odigrati monodramu pod nazivom „Na dan svođenja računa“ – o Draincu i Bagrjani.

Drugog dana susreta 30. avgusta, pesnici će posetiti Pločnik i Đavolju varoš, a u 17h će u sali SO Kuršumlija održati književni skup. Dva sata kasnije, pesnički karavan se seli u Narodni muzej Toplice, gde će Marija Đajić i za Prokupčane odigrati monodramu „Na dan svođenja računa“.

Prema programu ovogodišnjih Drainčevih susreta u 20h u Narodnom muzeju Toplice biće održano književno veče, a u 21h u restoranu „Varoški sokak“  boemsko veče. Na boemskoj večeri će biti uručena nagrada za najbolju zbirku poezije topličkog pisca u 2016. godini.

Učesnici ovogodišnjih 48. Drainčevih susreta pored laureata Milovana Danojlića su i Petar Cvetković, Tomislav Marinković, Tanja Kragujević, Duško Novaković, Rade Đokanović, Gordana Đilas, dramski umetnik Vico Dardić i toplički pesnici Dane Stojiljković, Nemanja Veljović, Daniel Jovanović, Saša Milovanović i Milivoje Krstić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime