Dramatično u Kuršumliji: Spasena beba stara 18 dana

0

U požaru koji je je jutros izbio u stanu u stambenoj zgradi u kuršumlijskom naselju Rasadnik, vatrogasci su evakuisali 15 osoba, od kojih četvoro dece i bebu staru 18 dana.

– Petnaest osoba zbrinuto je u kuršumlijskom Domu zdravlja i niko od njih nije životno ugrožen. Radi se o deset odraslih osoba i petoro dece d kojih je jedna beba. Svi su primljeni sa simptomima trovanja od ugljen monoksidom iz stambene zgrade u naselju Rasadnik u kojoj je došlo do požara u jednom stanu. Svima je ukazana hitna medicinska pomoć, kazala je dr Nevena Vučković, načelnica Hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji.

Do požara je prema svedočenju stanara u stambenoj zgradi u kuršumlijskom naselju Rasadnik došlo jutros nešto posle deset časova kada su primetili da iz stana u prizemlju kulja gust dim.

– Videla sam da dim izlazi iz stana broj 5 i pokušala sam da otvorim vrata koja su bila zaključana. Nakon toga je dim počeo da se širi zgradom, priča vidno uznemirena stanarka ove zgrade u Rasadniku Gordana Perišić (70).

– Dim je toluko bio gusta da su ljudi počeli da se guše, a deca da vrište i zapomažu. Bili smo uplašeni da će vatra da se raširi i da će dim da nas uguši, Kaže Krstinm Božanović (73) kojoj je i ukazana medicinska pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja.

Nekoliko ekipa Hitne službe prevozilo je stanare koji su imali simptome trovanja ugljen monoksidom usled gustog dima koji se raširio stambenomn zgradom nakon požara u stanu Gordane Damjanović (80) koja je kako saznajemo sa sinom otišla do lekara tako da je stan u trenutku izbijanja požara bio prazan.

Prilikom evakuacije stanara, Hitna služba je zbrinula i jednog od vatrogasaca koji je učestvovao u spasavnju stanara ove stambene zgrade.

Uzrok požara još uvek nije utvrđen, ali se kako saznajemo u policiji, pretpostavlja da je neko grejno telo ostalo uključeno i izavalo požar u kome je jedan stan izgoreo, a još dva su oštećena.

Video snimak evakuacije stanara možete pogledati OVDE

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime