Dramatično u Župi aleksandrovačkoj, a klizišta i u Kruševcu i Trsteniku

0

Na području Opštine Aleksandrovac registrovano je 60 klizišta, a nadležni u ovoj potkopaoničkoj varoši kažu da je cela teritorija Župe pod klizištima.

– Poljoprivrednici su uznemireni. Ovo ne pamte ni najstariji stanovnici opštine Aleksandrovac. Situacija u pojedinim selima postaje dramatična, posebnou Raklji, Strmenici, Donjem Stupnju, Tulešu, Rudenicama, Donjim Vratarima, Stanjevu, Latkovcu, Kožetinu… Štab za vanredne situacije danonoćno je aktivan, ekipe su na terenu jer se pojavljuje stalno klizanje terena. Veoma je rizično na putu prema Jošaničkoj Banji, gde ,,Kruševacput,, ulaže sve napore kako bi se na ovom regionalnom putu prema uspostavio saobraćaj za putnička vozila, uz obavezan oprez i praćenje saobraćajne signalizacije i propisa. Ugroženi su i stambeni i ekonomski objekti, pa ljudi u Župi žive u strahu, jer se klizišta svuda pojavljuju. Navode u Kabinetu predsednika Opštine Aleksandrovac dr Jugoslava Stajkovca.

Na području kruševačke teritorije aktivirana su klizišta u Ribaru, pa je kroz ovo naseljeno mesto rizično saobraćati na putu prema Prokuplju, dok je u Lazarevcu, Pasjaku, Poljacima, Sebečevcu, Maloj Reci i Komoranu primećena aktivnost starih klizišta.

U trsteničkoj opštini, takodje, aktiviraju se stara i pojavljuju nova klizišta.

U ovom trenutklu zbog posledica aktiviranja klizišta zatvoren je putni pravac ka selu Mala Sagubina. Merštani ovog sela za dolazak do svojih domova koriste alternativni pravac preko Male Drenove.

Tokom prethodne noći, između ponedeljka i utorka, privremeno su sanirana klizišta na putevima u Levićima i Jasikovici, saznajemo u Kabinetu predsednika Opštine Trstenik Miroslasava Aleksića.

U Trsteniku demantuju navode pojedinih sredstva informisanja koja su objavila da je u Počekovini prekinut gasovod koji vodi iz Kruševca prema Čačku. Kako saznajemo, ovaj gasovod za sada nije toliko ugrožen.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime