Dramski studio Gimnazije Prokuplje: Mi igramo za publiku!

0

Dramski studio Gimnazije Prokuplje postoji više od decenije. U maju će proslaviti svoj četrnaesti rođendan, a ove godine imaju posebnih povoda za slavlje. Na nedavno održanim Pozorišnim susretima gimnazija Srbije u Kragujevcu ovi prokupački gimnazijalci su zablistali. Vratili su se sa pet nagrada.

Izvođenjem predstave „Bog“ po tekstu Vudija Alena osvojili su 3. mesto za predstavu u celini i prvo mesto po oceni publike. Nisu izostale ni nagrade za najbolju učeničku režiju, za epizodnu mušku ulogu (Milutin Milošević), kao i epizodnu žensku ulogu (Marija Milovanović).

Intrigantna tema, adekvatno predstavljanje problema, ali i opušteno igranje na sceni izdvojili su predstavu DSGP-a od ostalih 13 izvedenih.

– Samu predstavu su neki protumačili kao neumesnu, ali to je ono što Vudi Alen radi sa svojim komadima, dok je svakako najbitnije to da je žiri naše izvođenje kao i problem na koji smo hteli da ukažemo protumačio na pravi način. Meni lično nagrada koju sam primio, možda zvuči ofucano ali jeste tako, predstavlja veliku čast, ali mnogo veća nagrada su verovatno svi ti novi ljudi koje smo tamo upoznali i neprocenjivo druženje sa svima njima. Naravno, sve što smo postigli nikako ne bismo uspeli bez maestra Zorana Cvetkovića, koji je zbog nas pogubio mnogo živaca, kaže nagrađeni Milutin Milošević.

Članovi ove neobične i ozbiljne glumačke trupe različito shvataju ovo iskustvo, ali su svi saglasni oko jednog – Kragujevac im je otvorio neke nove poglede na svet.

Presrećan sam zbog ovako velikog uspeha koji smo ostvarili na ovogodišnjim 21. Pozorošnim susretima Gimnazija Srbije u Kragujevcu! Meni je ovo prvi put da učestvujem na ovoj prestižnoj manifestaciji i moji utisci su fenomenalni! Pre svega mi je drago što su žiri i publika prepoznali kvalitet naše predstave. Zaista smo se jako trudili da damo sve od sebe na sceni i prikažemo svoje najbolje izdanje. I tako je i bilo, kaže Jovan Stanković.

U Dramskom studiju ovi gimnazijalci rastu, menjaju uloge, menjaju lica i navike. I dobijaju priliku da makar nakratko budu neko drugi.

– Gluma svima nama daje nešto neponovljivo. Meni je lično najdraža nagrada publike u Kragujevcu, jer mislim da ne grešim kad u ime svih kažem da mi igramo za publiku, a ne za nagradu. Valjda zbog toga nagrada nije ni izostala, kaže Milena Perić.

Prokupčani će moći da pogledaju ovu višestruko nagrađenu predstavu 19. aprila u 19.30h na sceni Doma kulture. Karte po ceni od 200 dinara moći će da se kupe 18. aprila uveče u centru Prokuplja, kada će Dramski studio izvesti jedan kraći performans za sugrađane.

A evo šta su u Kragujevcu rekli o predstavi:

Predstava “Bog” Gimnazije iz Prokuplja koja se pretvorila u rok/pop/klasični koncert (ili sve u jednom) ostavila je publiku oduševljenom sa jedne i pomalo zbunjenom sa druge strane. Svakako nije uobičajeno kada tri glumca ustanu iz sedišta publike i glume da su gledaoci a u stvari glume da glume da su gledaoci. Iako su nas ostavili pomalo u konfuziji, njihov talenat je bio evidentan pa su dobili i stajaće ovacije. Antička scenografija, humor, specijalni efekati sa dimom… U svakom slučaju, odlična predstava.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime