Drugi bruski kotlić privukao veliku pažnju

1

Mesna zajednica Zlatari i Turistička organizacija opštine Brus organizovali su takmičenje u spravljanju čorbe na jezeru Ćelije. Drugi bruski kotlić je održan u nedelju 6. avgusta na plaži jezera u Zlatarima, a biće zapamćen po velikom broju i takmičara i posetilaca.

Takmičilo se oko 20 ekipa iz Topličkog i Niškog kraja, bilo je takmičara iz Trstenika, Kruševca i Aleksandrovca, a Prokupčani su imali zapaženo učešće.

– Iako su jako ekstremni vremenski uslovi, veliki broj ekipa se odazvao pozivu, na naše veliko zadovoljstvo. Ovo je ono čemu težimo, a to je da dovodimo što više ljudi u našu opštinu, da im pokažemo naše turističke destinacije, naše bisere, a mislim da je jezero Ćelije pravi biser našeg kraja – rekao je vd direktora Turističke organizacije Brus Dragoljub Marković.

U bruskom kotliću se spremao pasulj, riblja čorba, paprikaš sa svinjskim, junećim, pa i srnećim mesom. Pored ukusnih jela, na plaži u Zlatarima uživalo se na suncu i druženju, pa su svi pokazali veliku želju da ova manifestacija postane tradicionalna.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime