Drugi ,,Roda fest,, u Kruševcu 24. marta

0

Narodna biblioteka u Kruševcu , u saradnji sa redakcijom časopisa ,, Bagdala za decu,, orgamnizuje drugi po redu ,, Roda fest,,. Nanifestacija namenjena povećanju nataliteta u Srbiji odsržaće se 24. martra u Kruševcu.

,,Roda fest,, organizovan je po prvi put prošle godine 24. marta, na Svetski dan roda i rađanja. Ove godine programski sadržaji biće raspoređeni u dva dana , najavila je direktorka Narodne biblioteke u Kruševcu Violeta Mihajlović.

Kruševački pesnici Momir Dragićević i Nebojša Lapčević objavili su knjigu pod sloganom manifestacije, a časopis „Bagdala za decu“ koji izlazi 10 godina, posvetio je jedan broj problemu bele kuge, kaže glavni i odgovorni urednik Ljubiša Đidić.

Okrugli sto o temi „Povećaj natalitet ulepšaj svet“, održaće se 23. aprila u 12 sati u čitaonici bilioteke uz blagoslov episkop kruševačkog Gopsodina Davida.

Pokrovitelji manifestacije ,,Roda fest,, su Grad Kruševac i brojna javna i privatna preduzeća. Poetsko muzički program „Zašto roda nebom hoda“ održaće se u čitaoci biblioteke 24. marta uz učešće pesnika ,,Rodinog jata,, muzičara plesnih grupa i solista.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime