Drugi ,,Roda fest,, u Kruševcu

0

Narodna biblioteka Kruševac i časopis ,,Bagdala za decu,, organizovali su danas u čitaonici Biblioteke Drugi ,, Roda fest,, pod sloganom ,,Zašto roda nebom hoda,,. Okrugli sto o temi ,, Povećaj natalitet ulepšaj svet,, otvorio je episkop kruševački David, ukazujući na ulogu roditelja u kontekstu omogućavanja deci da dostignu punoću života upoznajući Gospoda.

Dvodnevna manifestacija ,,Roda fest,, ima za cilj promovisanje rađanja, čitanja, života, istakla je direktorka Biblioteke Violeta Mihajlović. Za decu i njihove roditelje, četrdeset brojeva časopisa Bagdala za decu koji će se naći na Dečjem odeljenju ove ustanove direktorki Biblioteke uručio je kruševački pesnik i književnik Ljubiša Đidić.

Okrugli sto je nastavljen izlaganjima i diskusijama predstavnika Školske uprave, Matične službe, Fonda za populacionu politiku, Centra za socijalni rad Ginekološkog odeljenja opšte bolnice, Predškolske ustanove ,,Nata Veljković,, sa zajedničkim motivom – otkriti šta je dovelo do pada nataliteta i kako ga povećati.

Pokrovitelj skupa je Gradska uprava Kruševac. Manifestacija se završava sutra kada će biti izveden poetsko muzički program.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here