Drugi ,,Roda fest,, u Kruševcu

0

Narodna biblioteka Kruševac i časopis ,,Bagdala za decu,, organizovali su danas u čitaonici Biblioteke Drugi ,, Roda fest,, pod sloganom ,,Zašto roda nebom hoda,,. Okrugli sto o temi ,, Povećaj natalitet ulepšaj svet,, otvorio je episkop kruševački David, ukazujući na ulogu roditelja u kontekstu omogućavanja deci da dostignu punoću života upoznajući Gospoda.

Dvodnevna manifestacija ,,Roda fest,, ima za cilj promovisanje rađanja, čitanja, života, istakla je direktorka Biblioteke Violeta Mihajlović. Za decu i njihove roditelje, četrdeset brojeva časopisa Bagdala za decu koji će se naći na Dečjem odeljenju ove ustanove direktorki Biblioteke uručio je kruševački pesnik i književnik Ljubiša Đidić.

Okrugli sto je nastavljen izlaganjima i diskusijama predstavnika Školske uprave, Matične službe, Fonda za populacionu politiku, Centra za socijalni rad Ginekološkog odeljenja opšte bolnice, Predškolske ustanove ,,Nata Veljković,, sa zajedničkim motivom – otkriti šta je dovelo do pada nataliteta i kako ga povećati.

Pokrovitelj skupa je Gradska uprava Kruševac. Manifestacija se završava sutra kada će biti izveden poetsko muzički program.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime