Drugi upisni rok u avgustu, slobodnih mesta u tri škole

0

Drugi upisni rok u srednje škole biće održan u avgustu, a lobodnih mesta ima u Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“, Tehničkoj „15. maj“ i Gimnaziji, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

U Gimnaziji na društveno-jezičkom smeru ima još 15 slobodnih mesta, a na prirodno-matematičkom  šest. Tehnička škola „15. maj“ u drugom upisnom krugu upisaće na četvorogodišnjem obrazovnom profilu još 10 elektrotehničara procesnog upravljanja. U Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ na četvorogodišnjim obrazovnim profilima ima još 19 slobodnih mesta i to za 12 poljoprivrednih  i 7 prehrambenih tehničara. U Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“ predviđen broj u svim obrazovnim profilima popunjen je još u prvom upisnom krugu.

Zbog velikog interesovanja dece i za obrazovne profile na trećem stepenu, i to za pekara i rukovaoca-mehaničara poljoprivredne tehnike, u koje smo do sada u kombinovanom odeljenju upisivali po 15 učenika, postoji mogućnost da se to promeni u korist dece. Nadamo se da ćemo već u drugom upisnom krugu moći da upišemo po 30 pekara i rukovaoca-mehaničara i samim tim dobijemo dva odeljenja. Školska uprava u Nišu je upoznata sa ovim velikim interesovanjem i očekujemo da će nam to i biti odobreno pre samog upisa u avgustu rekla je profesorka stručnih predmeta u Poljoprivrednoj školi „Radoš Jovanović Selja“ Milica Đokić.

Polaganje završnih ispita u drugom upisnom krugu biće obavljeno 21, 22. i  23. avgusta, i to u Školi za obrazovanje odraslih u Prokuplju i u Kuršumliji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime