“Drvo za budućnost” otvorilo Dane evropske baštine u Prokuplju

0
Foto: Vladimir Gašević, Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Akcijom “Drvo za budućnost” otvoreni su Dani evropske baštine, koje organizuje Narodni muzej Toplice od 20. do 22. septembra.  Akcija se odigrala u dvorištu Doma učenika srednjih škola u Prokuplju gde su srednjoškolci, zajedno sa radnicima ustanove, posadili „Drvo za budućnost“, tačnije četiri stabla.

Koordinator manifestacija u Narodnom muzeju Toplice Milena Stanković izjavila je da su oni na poziv Ministarstva kulture i informisanja prihvatili da učestvuju i u ovogodišnjim Danima evropske baštine, a manifestaciji su se pridružile sve kulturno obrazovne ustanove grada.

– Tokom trodnevnog trajanja planiran je bogat kulturni program, ne samo za građane koji žive u centru opštine, nego i za stanovnike pojedinih seoskih sredina – rekla je Stankovićeva.

Direktorka prokupačkog Doma učenika srednjih škola Jelena Vuković izrazila je veliko zadovoljstvo što je prva akcija, u sklopu ove manifestacije, održana u „drugoj kući“ mnogih učenika, koji srednju školu uče u Prokuplju. Povodom učešća u „Danima evropske baštine“ predstavnici Narodnog muzeja Toplice uručili su zahvalnicu direktorki Doma.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime