DS u Prokuplju obeležila 8. mart

0

OO Demokratske stranke u Prokuplju danas je uputio čestitke svim sugrađankama povodom 8. marta, međunarodnog dana žena, simboličnim okupljanjem u centru grada. Tom prilikom uz čestitku za praznik deljene su jabuke kao simbol zdravlja žene,navodi se u saopštenju prokupačkih demokrata.

Akcijom smo ukazali na težak materijalni položaj svog stanovništva, sa posebnim reperkusijama na zdravlje žena. Zbog toga su se uz današnju akciju prikupljali i potpisi građana Prokuplja za peticiju o ukidanju besmislene i neproduktivne Vladine politike štednje koja se odnosi na smanjenje plata i penzija.

Podsećanja radi, na inicijativu žena Demokratske stranke, Prokuplje je prvi grad u Srbiji koji je usvojio evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, a naš su primer kasnije sledile mnoge opštine u Srbiji. Činjenica koja će u budućnosti mnogo više značiti, da je Opština Prokuplje prva potpisala ovaj važan evropski dokument i time se obavezala da će se zalagati za ravnomernu zastupljenost polova na svim nivoima javnog, društvenog, političkog i kulturnog života, kao i pružanje jednakih mogućnosti muškarcima i ženama za napredovanje.

Rodna ravnopravnost, poboljšanje materijalnog položaja žena, a pre svega trudnica i porodilja, važni su elementi političkog programa OO Demokratske stranke u daljem radu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime