Dupliran broj pacijenata u noćnoj smeni Hitne službe

0

Zbog izuzetno niskih temperatura poslednjih dana povećao se broj  pacijenata koji su zatražili pomoć u Službi hitne pomoći pri Domu zdravlja u Prokuplju. Načelnik ove službe dr Dragan Tomašević kaže da je taj broj u noćnim smenama dupliran.

Zbog opterećenja, Tomašević apeluje na sugrađane da bez preke potrebe ne zovu Službu hitne pomoći i da se po prvim znacima bolesti odmah jave svom izabranom lekaru.

– Pomoć je tokom noći zatražilo 50 pacijenata, što je duplo više u odnosu na prošli mesec. Ono što nije karakteristika za zimski period, kada se najviše pacijenata obraća zbog respiratornih problema je da je veliki broj njih zatražio pomoć zbog povraćanja i dijareje. Najčešći uzrok ovih  problema bio je konzumiranje velikih količina hrane i pića. Osobe kojima je neophodna hitna  pomoć, a to se naročito odnosi na noćne sate, treba da budu strpljivi i slušaju savete lekara dok lekarska ekipa ne dođe do njihovog doma, izjavio je Tomašević.

Zahvaljujući očišćenim putevima u gradu, a i na seoskom području ekipe Hitne pomoći svuda stizale na vreme i pružale neophodnu pomoć.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime