Dušan Savić: Nepobediv prokupački bodibilder

0
dušan-savić-bodibilder

PROKUPLJE: Prokupčanin Dušan Savić još nema 30 godina, a već je višestruki državni šampion u svim federacijama u bodibildingu i benčpresu. Drugi je na Balkanu, treći u Evropi i peti u svetu. Jedan je od retkih Prokupčana koji se takmiče u ovom sportu, a sigurno sa najviše dostignuća.

Sport je oduvek bio Savićevo životno opredeljenje. Još kao dečak bavio se karateom i boksom. Aktivan, spreman i sa prognozama svakog uspeha, sa 15 godina nesrećnom okolnošću povrediće oko i zauvek se oprostiti od boksa. Nakon dugog i teškog oporavka, 2008. godine vraća se sportu, i to baš bodibildingu. Dve godine kasnije nastupiće na prvom takmičenju i od tada ne prestaje da osvaja medalje.

– Ono što me je privuklo bodybuildingu je činjenica da je to sport gde uspeh zavisi od samog takmičara – njegove pripreme, odricanja, psihičke spremnosti. Od tada do danas iza sebe imam 35 takmičenja i 33 medalja. Tokom cele karijere trenirao sam i napredovao bez trenera, i sve učio na sebi i smatram da je to moja najveća prednost. Posebno mi je drago da sam za svaku kategoriju u kojoj se ja takmičim stvorio taj kult nepobedivosti još od 2013. godine. – priča Savić.

Posvećenost ovom sportu prenosi i na bodibildere koje trenira. Kako kaže, za takmičarski bodibilding nema toliko zainteresovanih Prokupčana, ali za rekreativno bavljenje je jako velika zainteresovanost.

– Polaznike treniram u teretanama u kojima njima odgovara i preko interneta. Radim grupne i personalne treninge, odnosno jedan na jedan. Moj trenerski deo života se ogleda u velikoj posvećenosti tim klijentima sa kojima radim. Jako je popularna onlajn saradnja. To su treninzi putem Interneta uz pomoć video snimaka kako se koja vežba izvodi. – kaže Savić.

Fanatička posvećenost ga često odvlači u preterivanje, ali kaže da je stroži prema sebi nego prema onima koje trenira.

– One koje treniram moraju biti disciplinovani jer je to glavni uslov za našu saradnju, ali ne idemo preko granica njihovih mogućnosti. – kaže ovaj bodibilder.

Dušan Savić je bodibilder bokserskog srca, koji sanja da osvoji Balkansko, Evropsko i Svetsko prvenstvo u bodibildingu i benč presu i da obori nacionalni rekord u benč presu. Uz njegov naporan rad i svakodnevni trud nesumnjivo je da ćemo uskoro pisati, a vi čitati o tome.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime