Dve škole manje u Kuršumliji!

  9

  Prema odluci Ministarstva prosvete Republike Srbije, Kuršumlija će od 1. septembra imati dve škole manje!

  Naime, prema odluci Ministarstva prosvete, doći će do spajanja Gimnazije iz Kuršumlije i istoimene škole koja je do sada radila u Kuršumliji, a inače izmeštena iz Podujeva, sa Kosova i Metohije.

  Istovremeno, doći će do spajaju se dve srednje škole. Srednja Ekonomska sa Tehničkom školom koja je iz Podujeva izmeštena u Kuršumliji i dobiće novi naziv: Ekonomsko-ugostiteljsko-turističko-tehnicka skola Kuršumlija-Podujevo.

  Ostaje pitanje kakava će status imati do sada zaposleni u ovim školama.

  Prema prvim informacijama, oko 100 zaposlenih u ovim školama je ugroženo ukidanjem, odnosno, spajanjem ove dve škole!

  Ostaje da se vidi da li će ova odluka biti konačna i da li će zaposleni u ovom školama strahovati za svoje radno mesto…

  A šta o svemu kaže ministar prosvete, Mladen šarčević, pogledajte i pročitajte OVDE

  9 KOMENTARA

  1. mislim da tu se nece nista promeniti, skole ce i dalje funkcionisati u Kursumliji, samo mozda bude lokalnog negodovanja, jer nece biti Kursumlijske nego zajednicka Kursumlijsko~Podujevska skola, premda mi nije jasno zbog cega to jer znamo kolikomSrba ima u Podujevu i okolini, osim ako Arnauti ne planiraju da uce u ovoj skoli. Smatram da je bez potrebe promena imena, osim ako nasa Vlada nije bila prinudjena na to. A ima i logike, ako udjemo u Uniju, mkako ne dozvoliti Siptarima i da zive i uce u Kursumliji. Mislim da do toga nece doci jer nas u uniju nece primiti nikad, a mozda ni tada. Treba vratiti ime kakvo je do sada bilo.

  2. Влада Србије убрзано ради на исељавању преосталог живља одавде, чиме убрзава процес остваривања плана наших суседа да се овде населе. Уместо да помогну младе људе да овде остану, живе, формирају породице они их убрзано терају одавде. Свесно уништавају интелигенцију, то су све високошколци који у тим школама раде. “Ако желиш да уништиш један народ, прво му уништи интелигенцију”. Затварање школа је управо то.

  3. Bas fino ovako ce da natjeraju i ovo malo ljudi da odu.. Mogucnost obrazovanja je na minimum svedeno bilo i do sada a tek sad… Ali zaboga u planu je otvaranje fakulteta – privatnog normalno .. Pitanje je veliko dokle planiraju ovako da rade..

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime