Edukativne radionice u Prokuplju

0

PROKUPLJE: Prepoznatljive po inovativnim idejama i posvećenosti najmlađim naraštajima u Prokuplju, logoped Ana Paunović i vaspitačica Maja udružile su svoje zamisli i pokrenule jedinstvenu školu lepog govora kao pripremu za polazak u školu i predškolsko.

Program radionica počeo je 1. jula i planirano je da traju do 1. septembra. Međutim, već sada vlada veliko interesovanje i postoji mogućnost da se i posle ovog datuma radionice održavaju u Edukativnom centru „Mudrica Pametnica“.

– Ovo neće biti samo letnja škola lepog govora. Radimo sa decom na dikciji, razvijanju izražajnosti, a sve kroz igru i zadatke poput zagonetki, pitalica, razbrajalica. Mi verujemo da se kroz igru najbolje i najefikasnije uči, ali to ne znači da su radionice neozbiljne. Naprotiv, pripremile smo za svakog učesnika radne sveske i raznovrsne zadatke, a tu je i mogućnost da se neka od propuštenih radionica nadoknadi. Posebno radimo na grafomotorici, tako da u okviru radionica radim sa njima i na ispravljanju glasova. – rekla je Ana Paunović, logoped i jedna od organizatora radionica.

Radionice se organizuju dva puta nedeljno u popodnevnim časovima i traju dva školska časa. Na njima Ana Paunović i Maja Kostić prenose deci ljubav prema lepom govoru i izražajnosti, a sve sa namerom da kod njih razviju praktičnu veštinu koja će im koristiti u svakodnevnom životu.

– Jezik je najmoćnije sredstvo komunikacije i toga su najsvesniji oni koji se njime najbolje služe. Naše radionice su neka vrsta početnih lekcija opismenjavanja. Zadovoljne smo što vidimo da se polaznicima dopadaju naše vežbe, a rekla bih po prvim reakcijama da su i roditelji zadovoljni. Radionice su namenjene deci predškolskog i ranog školskog uzrasta, tako nam najmlađi polaznik ima 4 i po godine. Ovo je odlična priprema za polazak u školu i predškolsko, jer razvijamo čitačke i predčitačke sposobnosti kod dece.– rekla je Maja Kostić.

Prijavljivanje za radionice je i dalje u toku, jer je svaki čas jedinstven skup vežbi i moguće je pratiti i učestvovati pristustva na prethodnim vežbama.

Za više informacija pozovite telefone 060 33 261 55 i 060 57 099 57

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime