Energija na kulturnoj sceni Kuršumlije

0

Sinoć je u izložbenom prostoru Narodne biblioteke u Kuršumliji svečano otvorena izložba crteža i skulptura Milene Vukajlović iz Kuršumlije-doktorskog umetničkog projekta „Energija“.

Istoričarka umetnosti, Dušica Nikolić je predstavljajući radove Milene Vukajlović kazala da ovim projektom njen likovni izraz prati savremene likovne tokove.

– Fascinirana krugom kao savršenim geometriskim telom, a inspirisana potencijalom hemijske olovke, stvara crteže apstraktnih energetskih doživljaja. Ona se igra i jednostavnim stvarima poput kartona i dolazi do potpunih manifestacija tih materijala. Sklona eksperimentu, podjednako se snalazi kako u tradicionalnom, tako i u novim likovnim tendencijama. Tehnikom asamblaža dolazi do željene forme koja dočarava jedan mikro svet, kazala je između ostalog Dušica Nikolić, istoričarka umetnosti.

Izložbu je svečano, uz muziku mladih kuršumlijskih muzičara otvorio direktor Narodne biblioteke Nebojša Gašić.

Autorka izložbe Milena Vukajlović, kaže da je ova izložba inspirisana kvantnom fizikom i kroz izložena dela predstavila je čistu Energiju i da ljudi, pa i posetioci njene izložbe nose prostor i energiju sa sobom i da svi oni koji su došli na izložbu svojom Energijom daju krila njoj i njenoj umetnosti.

“Likovna kritika sa skele”

Ono što pleni kod Milene svih ovih godina je to što kroz svoj rad nikada ne gubi smisao suštine života, a svi dobro znamo da gde nema suštine, nema ni života, kazao kolega, sezonski majstor na skeli.

Video snimak sa izložbe možete pogledati OVDE

Pogledajte i fotografije sa ove izložbe:

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime