“EPIGENIJA” PRAVI ZANIMLJIV NAKIT, A SAV PRIHOD OD PRODAJE IDE NIKOLINI

0

PROKUPLJE: Da su humani najčešće najmlađi pokazala je nedavna kreativna radionica Udruženja roditelja, staratelja i prijatelja dece i omladine obolelih od malignih bolesti „Epigenija“.

Naime, u sredu 18. septembra održana je prva kreativna radionica u organizaciji ovog udruženja. Radionica je bila namenjena deci od 10 godina i starijima. Učesnici su kroz ovu radionicu mogli da ispolje svu svoju kreativnost, talenat, ali i humanost kroz izradu zanimljivog nakita. Sav prihod od prodaje ovog nakita biće uplaćen Nikolini Josić.

– Ovo je prva u nizu radionica koje planiramo da održimo. Učesnici u ovoj radionici bile su učenice četvrtog razreda osnovne škole “9. oktobar”. Fantastično sarađujemo i družimo se. Pokazuju veliko interesovanje za ovo što mi je jako drago. Moram da se zahvalim i našoj umetnici Jeleni Mitić koja je izdvojila vreme da napravi zanimljive priveske i na taj način pomogne akciju. – rekla je Milena Perić, organizator radionice.

Oduševljenje što mogu da pomognu, a da pritom urade i nešto originalno pokazali su i mladi učesnici radionice.

– Idem u “9. oktobar”. Četvrti sam razred. Prvi put radim nešto ovako i mnogo mi je zabavno. Ni na časovima likovnog nisam ovako kreativna. Ovde su i neke moje drugarice. Jedva čekam da dođem ponovo. – tako je rekla Lana, učesnica radionice.

Sledeća radionica zakazana je za ponedeljak 23. septembar u 18h. Posle par radionica u centru Prokuplja organizovaće se prodaja napravljenog nakita. Kao što je već pomenuto, novac od prodaje biće uplaćen Nikolini Josić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime