Epilog samoubistva nesrećne žene u kruševačkoj bolnici

0

Epilog samoubistva nesrećne žene u kruševačkoj bolnici

Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu prim.dr Slobodanka Jotić danas se, dan posle, oglasila saopoštenjem povodom samoubistrva D.D. (45) iz aleksandrovačkog sela Garevina, koja je u sredu veče skočila sa 4 sprata Službe za intrernu medicinu.

– Pacijentkinja je dovežena bez svesti kao hitan slučaj u Opštu bolnicu Kruševac, gde je zbog trovanja lekovima i izmene stanja svesti pregledana od strane spec. neurologa, kada je u OO, 25 časova po hitnom postupku i zatražen ST endokranijuma da bi se isključila mogućnost organskog oboljenja koje je dovelo do izmene svesti. ST endokranijuma bio je u granicama normalnog. U 00,43 časova zbog podataka dobijenih od članova porodice i od strane psihijatra koji prepoznaje pacijentkinju kao psihijatrijskog bolesnika takodje zbog pokušaja samoubistva trovanjem u više mahova u Službi za psihijatriju, po hitnom postupku u Službi interne medicine uradjeno je ispiranje želuca, rehidratacija, a pacijentkinja je i laboratorijski obradjena te je utvrdjena izražena anemija, pa je po hitnom postupku primila tranfuziju odrejene krvne grupe, navodi direktorka Opšte bolnice.

Prema njenom kazivanju i nalazima Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada u Opštoj bolnici, pacijentkinja je na četvrtom spratu Odeljenja hemtalogije sve vreme lečenja fiksirana , uz primanje još jedne boce krvi.

– Prozor u sobi je sve vreme bio zatvoren, uz nadzor medicinskih sestara gde su u popodnevnoj smeni tokom praznika radile dve medicinske sestre, a na tom spratu Službe interne medicine bilo je još 24 pacijenta. Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada u vezi lečenja pokojne pacijentkinje D.D. je na osnovu medicinske dokumentacije utvrdila da su preduzete sve potrebne medicinske I tehničke radnje tokom lečenja pacijentkinje I da nije dopšlo do propusta u lečenju I sprovodjenjnu medicinske doktrine- navodi direktorka Slobodanka Jotić.

U kruševačkoj Opštoj bolnici ističu da je pokojna pacijentkinja D.D. više puta hospitalizovana u Službi za psihijatriji, a imala je i uput da se leči u Klinici za psihijatriju u Beogradu, ali to nije ispoštovano je se D.D ponovo vraća zbog pokušaja suicida nekontrolisanim uzimanjem lekova u cilju samoubistva.

Kruševački lekari su tražili da se nad pokojnom pacijentkinjom izvrši obdukcija, ali su članovi njene porodice to odbili, a u ceo slučaj je uključeno Više javno tužilaštvo i policija.

Ostalo je, međutim, nerazjašnjeno pitanje kako je pacijentkinja u takvom lošem stanju uspela da pred dežurnog lekarskog osoblja ustane iz kreveta, otvori prozor i skoči sa četvrtog sprata zgrade?!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime