FEDES u svim topličkim opštinama

0

Pesnički karavan Dečije pesme Festivala dečijeg stvaralaštva FEDES, ovih dana uveseljava publiku u svim topličkim opštinama. Tako je sa Dečijom pesmom, raspevano i veselo, bilo i u Žitorađi.

– Radujemo se svi zajedno ovom našem Festivalu. I deca na sceni, i ona u publici. Ove godine u Dečijoj pesmi učestvuje od 25 do 30 izvođača Dečijeg hora Doma kulture „Sanjalice“, a u okviru nje nastupa 15 solista, i jedan duet, istakla je rukovodilac i dirigent hora „Sanjalice“ Sanja Stojković.

Ona je dodala da Dečiji hor „Sanjalice“ Dečiju pesmu, sada već tradicionalno, desetu godinu zaredom, započinje himnom Festivala „Toplico, Toplico“, koju je napisao prokupački pesnik Srđan Živković.

Ovogodišnju Dečiju pesmu do sada su čuli učenici prokupačke škole „9. oktobar“ i OŠ „Toplički heroji” u Žitorađi. Danas je u Domu kulture Hor „Sanjalice“ pevao za učenike Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, a sutra u 12 sati će se predstaviti učenicima škola „Nikodije Stojanović Tatko“ i „Milić Rakić Mirko“. U petak Dečija pesma putuje u Blace i Kuršumliju.

Sva deca, koja dođu da slušaju i gledaju Dečiju pesmu, imaju pravo da glasaju za svog favorita, tako što će zaokružiti njegovo ime na listiću, koji će dobiti pre ulaska u pozorišnu salu. Tako ćemo na kraju ovogodišnje Dečije pesme, pored pobednika, koga će izabrati žiri, imati i pobednika publike.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime