Fejsbudženje

1

Verovatno ste čuli novi izraz, kovanicu – fejsbuči se ili ti, puno vremena provodi na fejsbuku. Međutim, skoro čuh novi izraz –  “fejsbudženje”, pa rekoh da i ovaj, novi izraz malo obradim i pojasnim čitaocima.

Prvo što mi pade na pamet je “čuveni status”: “Čekamo goste”. To vam je ono kada hoćete da obznanite slavu, pa poređate tanjire, ili ti sovru, pa onda objavite da eto – “čekate goste”!

Pre toga, u okviru teme, ili ti “fejsbudženje”, čuvena je i objava na ovoj društvenoj mreži u kojoj napišete: “Srećna slava svima pa i meni”!

Sve ovo oko slave vam dođe kao pomodarstvo spram toga da kad objavite status, fotografiju ili šta već, pa onda sami lajkujete, e to vam dođe tek pravo “fejsbudženje”!

I sve ovi nebi pisao da fejsbuk nije najpopuranija društvena mreža, ili ti kod nas Srba i jedina!

Samim tim sve što na ovoj društvenoj mreži objavite, to vam je kao da ste nekada “radio Milevi” preneli, odnosno komšinici koja će da to pronese dalje…

Ovoga puta, ili ti u ovo vreme, ta vaša objava može da ima pored toga da “komšiluk čuje, zna” i to da poprimi i globalne razmere, pa ko zna, možda ovo samolajkovanje li ti: “čekamo goste”, možda postane i globalno popularno!

Tek, ovo “fejsbudženje” je u ovom tekstu,kolumni donekle samo obrađeno, a tek sledi sezona letovanja pa ako ne objavite na fb fotografije niste ni letovali!

U svakom slučaju, ako vas nema u realnom svetu – ima vas na fejsbuku, pa je tu dozvoljeno i “fejsbudženje” ma kakvo vi odabrali!

1 KOMENTAR

  1. Поздрављам осмишљеност која се, свима нама, може да налепи…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime