Film o knezu Lazaru

0

Mladi istoričar iz Kruševca, Marko Marinković(23), autor dva dugometražna i jednog kratkometražnog igranog filma, počeo je pripreme igrano – obrazovnog filma o knezu Lazaru.

Po njegovoj zamisli, ovaj film treba da bude nastavno sredstvo koje bi mlađim generacijama približilo srpsku istoriju i olakšalo učenje istorije, a poseban deo projekta je formiranje virtuelne srednjovekovne Srbije i grada Kruševca u doba kneza Lazara.

Marinković je izjavio da će u filmu biti prikazan život kneza Lazara i život u srednjovekovnoj Srbiji, od običnih ljudi, vitezova, do vlastele na dvoru.

– Prikazaćemo odrastanje kneza Lazara na dvoru cara Dušana, njegovu ženidbu sa Milicom, izgradnji srednjovekovnog Kruševca, Lazarevu posvećenost izgradnji crkava i manastira Ravanica. Zbog problema u pronalaženju lokacija za snimanje, dosta toga činiće vizuelni efekti, rekao je Marinković.

Prema njegovim rečima kreiranje virtuelnog srednjovekovnog Kruševca biće povereno studiju ,,Veve,,, a svi korisnici Interneta moći će da se upoznaju sa srednjevekovnom Srbijom do Kosovske bitke, 1389. godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime