Film o Krasnovu uskoro i u Prokuplju

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić i direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić sinoć su prisustvovali svečanom otvaranju Trećeg međunarodnog festivala pravoslavnog filma „Snažni duhom“, koji je održan u Kruševcu, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

– Na otvaranje ovog festivala otišli smo na poziv direktora festivala i člana Saveza kinematografa Rusije, producenta Filipa Kudrjašova. On je u svojstvu generalnog direktora studija „Visfaid“ boravio u našem gradu sa poznatim ruskim režiserom Aleksejem Burikinom i kamermanom Dimitrijem Protopopovim, povodom snimanja filma o istaknutom ruskom arhitekti Nikolaju Krasnovu, koji je pored mnogobrojnih zgrada u Srbiji, projektovao i Savićevac na Hisaru – rekao je direktor prokupačkog muzeja Žarić.

Film o Krasnovu posle Beograđana prvi će videti Prokupčani. Festival u Kruševcu „Snažni duhom“ organizovala je  Eparhija kruševačka, grad Kruševac i kompanija „Visfaid“, a Filip Kudrjašov je obećao da će  i Prokupčani imati priliku da uživaju u Danima ruskog filma.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime