Film o Prokuplju najbolji na festivalu u Sarajevu

2

Na međunarodnom Viva film festivalu u Sarajevu (Bosna i Hercegovina), film “Kotrljanje” koji govori o Prokuplju dobija nagradu za najbolju režiju. Ova nagrada je potvrda da ovaj film uspešno promoviše mali grad sa juga Srbije širom sveta.

U njemu su se našla proslavljena glumačka imena Branko Cvejić (profesor), Dragan Vujić (točak), Eva Ras (ženski točak), ali i sjajni prokupački glumci Anastasija Cvijanović (učenica), Aleksandra Đorđević (tinejdžerka), Đorđe Stošić (tinejdžer), Radosav Krivokapić (kamiondžija) i Predrag Slavković (magarac).

Sjajnu ekipu iza kamere čine režiser Žikica Jovanović, koji je zajedno sa Srbijankom Stanković pisao i scenario, Branislav Rosić je producent, muziku je izradio Ivica Trailović, dok su za kameru bili zaduženi Vojkan Aranđelović, Zvezdan Marković, Vladimir Gašević i Predrag Janković.

– Uvek je veliko zadovoljstvo kada osvojite nagradu na nekom festivalu, jer je to potvrda da ono što radite vredi. Ako uzmemo u obzir da je ovo međunarodni festival, a još da se radi o filmu koji govori o vašem gradu, onda je sreća još veća. Hvala svima koji su radili na filmu ili pomogli da se snimi, jer smo svi zajedno pokazali da volimo naše Prokuplje, ističe Žikica Jovanović, režiser filma koji je rađen u produkciji Film kluba Prokuplje.

Pored ove nagrade za najbolju režiju iz Sarajeva, film je dobio i nagradu za najbolji turistički film na Vrmdža film festu i specijalno priznanje Zlatna buklija.

Pored toga za Prokuplje su do sada čuli gledajući ovaj film na festivalima u SAD, Bahamima, Egiptu, Italiji, Grčkoj, Rusiji, Letoniji, Belorusiji, Hrvatskoj, Ujedinjenim arapskim emiratima i mnogim gradovima u Srbiji.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime