Film Žikice Jovanovića osvojio osmu nagradu

0

Film “Aladin i čarobna kanta” je na VIVA Festivalu u Sarajevu osvojio bronzanog leptira. Ovo je osma nagrada za film prokupačkog autora Žikice Jovanovića.

Pored njega na filmu su radili Vladan Milutinović, producent; Vojkan Aranđelović, kamera; Ivica Trailović, muzika; Snežana Ilić, prevod i Ivan Kandić saradnik na pisanju scenarija.

– Film je nastao sa željom da skrene pažnju kod ljudi o očuvanju životne sredine. Sada je sigurno da je film privukao veliku pažnju, a nadam se da je uspeo i da natera ljude da razmisle o ovom problemu i krenu više da brinu o svojoj okoline, istiže Žikica Jovanović.

VIVA FESTIVAL je stalna manifestacija u oblasti kulture, čiji je osnivač i organizator Udruženje VIVA iz Sarajeva, BiH. On je istovremeno domaći i međunarodni takmičarski filmski festival umetničkih ostvarenja u oblasti dokumentarnog filma rađenog tehnikom filmskog ili video zapisa.

Festival se održava u Sarajevu, jednom godišnje, traje maksimalno četiri dana i završava se poslednje subote u mesecu maju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime