“Filmaž” promovisan u Prokuplju

0

Narodna biblioteka “Rade Drainac” u Prokuplju i Film klub Prokuplje  organizovali su promociju časopisa “Filmaž” na kojoj su prisustvovali glavni i odgovorni urednik Srđan Savić, član redakcije Dejan Dabić i Verica Novaković iz Niškog kulturnog centra, koji je izdavač ovog časopisa.

Učesnici promocije istakli su da je ovo jedini časopis u Srbiji koji se bavi kinematografijom, prati filmsku umetnost i kritiku.

– “Filmaž” prikazuje film, glumce, reditelje, nastupe na festivalima i filmsku kritiku na jedan specifičan i čitaocima prepoznatljiv način. Najviše tema zastupljeno je iz domaće kinematografije, rekao je Savić.

U časopisu je dat presek filmske umetnosti u prošloj godini, istorijski razvoj filma u Srbiji i zemljama u okruženju, kritički osvrti i događaji sa filmskih festivala.

Član redakcije Dabić podvlači da nije bilo nimalo lako odabrati teme i događaje za pisanje.

– Saradnici koji su učestvovali u pisanju tekstova izuzetni su poznavaoci kinematografije i filmske umetnosti i na svoj prepoznatljiv način obradili su mnoge teme, rekao je Dabić.

Gosti iz Niša, Narodnoj biblioteci “Rade Drainac“ poklonili su knjige kako bi čitaoci mogli više da se upoznaju sa kinematografijom. Planirano je da naredni broj časopisa izlađe tokom narednog meseca.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime