Formiran budžetski Fond za razvoj poljoprivrede

1

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Prokuplje doneta je Odluka o formiranju budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede. Svrha formiranja ovog Fonda biće finansiranje programa, projekata i drugih aktivnosti u oblasti poljoprivredne proizvodnje i održivog ruralnog razvoja na teritoriji prokupačke opštine.

Sredstva ovog Fonda koristiće se za finansiranje lokalnih potreba u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvoju.

U obrazloženju Odluke o formiranju bidžetskog Fonda za za razvoj poljoprivrede navodi se, pored ostalog, da organ lokalne samouprave može da utvrđuje mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Planirano je da se tokom ove godine za revitalizaciju atarskih puteva izdvoji ukupno 15,5 miliona dinara, od kojih bi veći deo novca bio obezbeđen od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Za protivgradnu zaštitu planirano je da se izdvoji 2, 2 miliona dinara, a za uređenje vodotoka drugog reda 400.000 dinara.

Za razvoj i unapređenje poljoprivrde registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima planira se dodela subvencija u ukupnom iznosu od dva miliona dinara.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime