Formiran Savet skupština opština juga Srbije

0

Efikasniji rad svih opština na jugu Srbije, kvalitetnija saradnja na planu ekonomskog razvoja, ali i ravnomerni razvoj svih krajeva Srbije, to su prednosti osnivanja Saveta skupština opština juga Srbije.

Osnivačka sednica Saveta skupština gradova i opština jugoistočne Srbije održana je u Blacu, a prisustvovali su joj predsednici lokalnih vlasti iz Nišavskog, Topličkog, Borskog, Jablaničkog, Pčinjskog, Zaječarskog, Braničevskog i Pirotskog upravnog okruga.

Na sednici je istaknuto da ideja o formiranju Saveta skupština gradova i opština jugoistočne Srbije postoji već dve godine i da je jedan od osnovnih ciljeva formiranja povećanje efikasnosti u radu svih opština i gradova koji se nalaze u ovom delu Srbije.

– Dobro je što se formira Savet skupština gradova i opština jugoistočne Srbije, koju će predstavljati rukovodstva više od 40 lokalnih samouprava iz osam okruga. Poznato je da ovaj deo naše zemlje spada u red nerazvijenih krajeva. Formiranjem ove asocijacije očekujem da zajedničkim naporima, odgovornijim i kvalitetnijim radom doprinesemo ravnomernom razvoju svih krajeva Srbije, a samim tim i prokupačke i drugih opština Toplice, rekao je predsednik opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Sa formiranjem Saveta se očekuje jačanje kapaciteta zakonodavne vlasti na lokalu, saradnja među opštinama, razmena iskustava i zajednički nastupi kada su u pitanju projekti prema ministarstvima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime