Francuske komedije u Prokuplju

0

Francuski filmski karavan prolazi kroz Prokuplje. Prokupčani imaju prilku da uživaju u francuskim komedijama od 10. marta do 15. marta u Narodnom muzeju Toplice.

Film klub Prokuplje u saradnji sa Francuskim institutom i Udruženjem “Šarl Trenije” prikazuje Francuski filmski karavan, ciklus komedije, a sve projekcije počinju u 19h.

Gazele (10.3. od 19h)
Zabranjeno za mlađe od 12 godina
(FRA, 2014, 99′)
Igraju: Kamij Šamu, Odri Flero, An Broše,…
Režiser: Mona Ašaš

Mari i Erik imaju po 30 godina i zajedno su još od srednjoškolskih dana. Tek što su potpisali ugovor o kupovini njihovog prvog zajedničkog stana, Mari obuzima vrtoglava sumnja. Susret sa tamnim smeđokosim mladićem požuriće njenu odluku: Mari napušta Erika da bi uronila u more zadovoljstva i slobode. Ali otkriće svet bez milosti: ljudi gledaju na samice u njenim godinama kao na robu sa greškom. Vođena novim prijateljicama, Mari će naučiti da shvata svoj celibat kao priliku za sebe, priliku iz koje bi mogla da izađe jača i konačno spremna da bude srećna.

Vikendi (13.3. od 19h)
Zabranjeno za mlađe od 12 godina
(FRA, 2014, 90′)
Igraju: Karen Vijar, Noemi Lvovski, Žak Gamblen,…
Režiser: An Vilasek

Ponekad je samo malo dovoljno da pokvari vikend na selu. Bezazlen nesporazum na parkingu supermarketa, pogrešan refleks, i eto kako se sve poremeti. Ništa više ne ide kako treba za Kristin. Žan je ostavlja. Njeni svakidašnji prijatelji, Silvet i Ulrih, sada su malo manje njeni prijatelji. Sve je otišlo dođavola. Ali život je uvek pun iznenađenja. Ljubavi i raskidi u životu dva para, vreme vikenda.

Kapris (14.3. od 19h)
(FRA, 2015, 100′)
Igraju: Viržini Efira, Anais Demustje, Loren Stoke,…
Režiser: Emanuel Mure

Kleman, učitelj u osnovnoj školi, puca od sreće : Alisija, slavna glumica kojoj se divi više od svega, postaje njegova devojka. Sve se komplikuje kada on upozna Kapris, mladu devojku, neobuzdanu i bez mere u ljubavi, koja se zaljubljuje u njega. U međuvremenu, Toma, njegov najbolji prijatelj, zbližava se sa Alisijom…

Kraljica Montreja (15.3. od 19h)
(FRA, 2013, 87′)
Igraju: Florens Loare-Kaj, Dida Jonsdotir, Ulfur Egison,…
Režiser: Solveg Anspak

Početak je leta i Agata se vraća u Francusku, svojoj kući u Montreju. Mora da se vrati svom poslu režiserke ali i da prežali svog naglo preminulog muža. To bi joj možda lakše pošlo za rukom kad ne bi svuda vukla pogrebnu urnu i smislila šta će da uradi sa njegovim pepelom ! Neočekivani dolazak u njenu kuću jednog para sa Islanda, jednog morža i jednog komšije koga je uvek želela a nikad nije uspela da osvoji daće joj snage da ponovo uzme svoj život u svoje ruke…

Ulaz je slobodan.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime