Projekcijom filma “Gazele” u Narodnom muzeju Toplice započet je petodnevni Francuski filmski karavan u Prokuplju. Sa karavanom je u grad stigla i Marion Vio, direktorka Francuskog instituta u Nišu. 

Iz Film kluba Prokuplje kažu da je dolazak karavana idealna prilika da Prokupčani pogledaju kvalitetan film.

– Namera nam je da kao i dosad omogućimo prokupačkoj publici da pogledaju kvalitetan film. Sve ono što nam nije dostupno u bioskopima, televiziji ili internetu. U saradnji sa Francuskim institutom “dovezli smo” u grad francuske komedije i verujem da će svi uživati. Od više filmskih ciklusa odlučili smo se za komedije, jer nam je svima potrebno smeha i razonode, kaže predsednik Film kluba Prokuplje Žikica Jovanović.

Sa karavanom je u grad stigla i Marion Vio, direktorka Francuskog instituta u Nišu. Ona je u toku dana držala radionice  u prokupačkim školama i kaže da je oduševljena što u gradu postoji toliko frankofila.

– Kada sam videla koliko ljudi i dece voli francuski jezik i francusku kulturu, shvatila sam da moramo da se povežemo, da sarađujemo i učinimo sve da naše veze postanu još čvršće. Filmski karavan je po prvi put u Prokuplju, ali sigurna sam ne i poslednji, rekla je Marion.

Prokupačka publika je s oduševljenjem pratila film, a posebno učenici francuskog jezika koji su došli sa svojim profesorima na projekciju.

Podsetimo, Francuski filmski karavan stigao je u Prokuplje zahvaljujući organizaciji Film kluba Prokuplje, Francuskog instituta, Udruženja srpsko-francuskog prijateljstva “Šarl Trenije” i Narodnog muzeja Toplice.

Program karavana možete pogledati OVDE.

Fotografije: Vojkan Aranđelović

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime