Fudbalerka Milica Bulatović: devojčica – zmaj

4

Kako to izgleda kada si jedina devojčica iz škole koja igra fudbal sa dečacima? Priča o petnaestogodišnjoj Milici Bulatović je priča o neobičnom interesovanju, o nesebičnom trudu i zasluženom uspehu koji dolazi posle uloženog napora.

Od kada je 15. avgusta 2010. godine stupila na fudbalski teren, Milica Bulatović ima samo jedan san – da igra za reprezentaciju, što se ove godine i dogodilo.

Igrajući fudbal sa dečacima u školi, shvatila je još kao devetogodišnjakinja da je upravo fudbal ono što voli i u čemu je dobra i tada se upisala u školu fudbala „TSC“. Na treninzima je bodrio otac, od kog je i nasledila svoj talenat.

– Porodica me je odmah podržala, kao i drugovi iz škole i nastavnici. Tata je uvek bio sa mnom na treninzima i pomagao mi da što lakše savladam bitne elemente u fudbalu, kaže Milica.

Od samog početka je trenira Dejan Stojanović, a pored njega bitnu ulogu u njenom fudbalskom napredovanju imala su još tri trenera – Dalibor Vojinović, Predrag Mladenović i Aleksandar Pantić.

Po osnivanju Ženskog fudbalskog kluba „Krstarica“ Milica postaje deo ovog tima,  gde vredno trenira pod budnim okom Dejana Bulatovića. Nakon tri godine treniranja u „Krstarici“ ove godine je pozvana na skup ženske reprezentacije U-16. Tada je odigrala svoju prvu utakmicu u kojoj je i postigla prvi gol.

Vredno sam trenirala, i do danas mislim jako puno napredovala. Bila sam redovna na treninzima, uporna i jako profesionalna u onome što radim. Valjda se zato i sav trud isplatio, jer mi se konačno ostvario životni san, a to je da igram za žensku reprezentaciju, kaže Milica.

Ova neobična devojčica nastavlja da ostvaruje svoj san. Vredno trenira u „Krstarici“ i divi se fudbalskom talentu mladog Nejmara.

Od jedine devojčice u školi koja igra fudbal do devojčice u ženskoj fudbalskoj reprezentaciji, ova talentovana Prokupčanka je pravi primer toga da se vredi boriti za svoj san.

4 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime