Geronto domaćice krenule u realizaciju projekta

0

Pod pokroviteljstvom Nacionalne službe za zapošljavanje u Trsteniku i u saradnji sa Domom zdravlja “dr Sava Stanojević” i Centrom za socijalni rad, Ženska inicijativa počinje sa realizacijom projekta pomoći starim. iznemoglim i invalidnim licima na području opštine Trstenik.

Usluge ovog tipa pružaće sedam odabranih geronto domaćica, koje će imati na listi pomoći 25 lica, rekla nam je tim povodom Vesna Milosavljević iz Ženske inicijative.

Glavna medicinska sestra iz Patronažne službe trsteničkog Doma Zdravlja Dragica Komatović kaže da su geronto domaćice prošle neophodnu obuku, upoznate su sa pravilima ponašanja na terenu. Pokazano im je kako da mere krvni pritisak i nivo šećera u krvi, podizaće u apotekama lekove i deliti ih pomenutim licima,od nadležnih lekara uzimaće po potrebi recepte i druge aktivnosti.

Komatović ističe da ukoliko bude nekih problema geronto domaćice mogu da se obrate Patronažnoj službi koja će im davati adekvatna upustva i pomoći pri zbrinjavanju bolesnih i starih lica.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime