Gimnastika sve popularnija u Prokuplju!

0
Foto: Predrag Mladenović, GK "Topličanin"

Da je gimnastika sve omiljeniji sport Prokupčanima pokazalo je i poslednje klupsko takmičenje Gimnastičarskog kluba „Topličanin“, kojim je ujedno i završena sezona 2017. Na ovom tradicionalnom takmičenju, šestom po redu, nastupilo je 87 takmičara što je i klupski rekord. Pravo učešća imali su svi članovi kluba koji su savladali vežbe na svim spravama.

Veliki broj učesnika odredio je i organizaciju takmičenja, pa ono se odvijalo kroz tri turnusa. U prvom su bili najmlađi, a u trećem najstariji, odnosno seniori i seniorke.

Ovo mi je najdraže takmičenje u ovoj sezoni zato što je održano u mom gradu i sa mojom decom. Želim da vas sve pozdravim u ime kluba i u svoje lično ime kao i da izrazim svoje veliko zadovoljstvo što smo danas omogućili većini dece koja nisu učestvovala na nekom zvaničnom takmičenju da se ovim putem takmiče, osete takmičarsku atmosferu i dođu do medalje. Ovo je ozbiljna cifra i nadam se da će sledeće godine biti još više takmičara. Deco, želim vam puno sreće ne samo u sportu već i u svemu ostalom i da sledeće godine budete još uspešniji. – rekao je trener GK „Topličanin” Predrag Mladenović.

Sudijski žiri na ovom takmičenju sačinjavali su ugledni članovi Gimnastičkog saveza Srbije iz različitih gradovа,  i to sekretar Gimnastičkog saveza Jugoistočne Srbije profesor dr Emilija Petković, bivša šampionka Srbije u sportskoj gimnastici Marija Stojiljković, aktivni reprezentativac Srbije Dušan Đorđević iz Niša, master profesor sporta i fizičkog vaspitanja i bivša uspešna gimnastičarka iz Novog Sada Lјubica Inić i Goran Stojanović, bivši gimnastičar i trener u Gimnastičkom klubu “Kolut“. Takmičenje je otvorio Ljubomir Janićijević najbolji sportista grada u 2015. godini.

Svi učesnici na ovom takmičenju dobili su diplomu za učešće, a pobednici medalje. Što se rezultata tiče, na kraju je tabela pokazala sledeće:

U prvoj kategoriji učesnika u “C programu“ za dečake od 6 do 10 godina rezultati su sledeći:

Petar Miljković

Pavle Veselinović

Đorđe Pantić i Ignjat Tasković.

U drugoj kategoriji istog programa od 11 do 14 godina:

Miloš Demirović

Aleksa Dobrosavljević

Aleksandar Babić

U kategoriji dečaka u “A“ programu do 10 godina:

Andrija Babić

Marko Demirović

Danilo Ćeranić

U seniorskoj kategoriji nastupila su 2 takmičara:

Milovan Čomić

Marko Čomić

 

U ženskoj kategoriji bilo je više takmičarki, a u prvoj kategoriji devojčica od 6 do 8 godina u “C programu“ rezultati su sledeći:

Vanja Bačanin

Antonina Rombis

Staša Zdravković

U drugoj kategoriji istog programa od 9 do 11 godina:

Miljana Živković

Sara Dinić

Iskra Jovanović

U trećoj kategoriji istog programa 12 i 13 godina:

Nina Blagotić

Ksenija Đorđević

Maša Gojković

Lana Simonović

U četvrtoj kategoriji istog programa 14 i 15 godina:

Jovana Tonić

Marija Ristić

Marija Kocić

Andrijana Ćeranić

U “A programu“ za pionirke bilo je ovako:

Sena Milovanović

Anđela Milčev

Ina Stojiljković

U “B programu“ za kadetkinje bilo je ovako:

Esra Maksuti

Katarina Orbović

Mina Stajković

U kategoriji “B programa“ za seniorke:

Kristina Dobrosavljević

Todora Dramićanin

Osim odličnom organizacijom i rezultatima, gimnastičari se mogu pohvaliti i publikom. Više od 300 ljudi došlo je da isprati takmičenje, što je još jedan pokazatelj da je gimnastika sve popularnija u Prokuplju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime