Gimnazija odobrila samo izložbu automobila

1

Povodom jučerašnjeg auto skupa u dvorištu Gimnazije Prokuplje oglasio se i direktor škole Vučelja Radenović. Saopštenje prenosimo u celosti.

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

“Gimnazija u Prokuplju i Udruženje ekstremnih sportova ,,Toplica” iz Prokuplja unazad 6 meseci imaju izvanrednu saradnju. Udruženje u dvorištu Gimnazije vikendom organizuje treninge za članove svog kluba u disciplini vožnja kartinga. Gimnazija je podržala rad ovog udruženja u cilju promocije sporta i klubova za mlade, naravno, bez ikakve novčane naknade. O održavanju događaja sam usmeno obavešten od strane predsednika Udruženja. Pošto sam bio na godišnjem odmoru van zemlje, usmeno sam odobrio, jer je događaj najavljen kao izložba automobila, sa takmičarskim delom. Smatrao sam da nije sporno da se jedna takva manifestacija održi u našem dvorištu, naročito uzimajući u obzir dosadašnju saradnju.
Ostao sam zatečen ovim dešavanjem, jer je pređena granica etički dopustivog za ustanovu kakva je škola. Poverenje dato udruženju koje promoviše sport je ovim neprihvatljivim ponašanjem u potpunosti izigrano. Postupiću u skladu sa zakonom da odgovorna lica snose materijalnu, krivičnu, kao i moralnu odgovornost za štetu nanetu školi.”

Direktor Gimnazije Vučelja Radenović

Saopštenje Udruženja ekstremnih sportova Toplice možete pročitati OVDE.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime